Smrtící přitažlivost – 1

Deprecated: Non-static method gdsrBlgDB::add_new_view() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/class.php on line 1910 Deprecated: Non-static method GDSRDBCache::get_posts() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/class.php on line 2011 Deprecated: Non-static method GDSRDBCache::get_logs() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/class.php on line 2018 Deprecated: Non-static method GDSRRenderT2::render_srb() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 1090 Deprecated: Non-static method GDSRRenderT2::get_template() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/t2/render.php on line 647 Strict Standards: Non-static method gdTemplateDB::get_template() should not be called statically in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/gdt2/classes.php on line 419 Strict Standards: Non-static method gdTemplateDB::get_template() should not be called statically in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/gdt2/classes.php on line 419 Strict Standards: Non-static method gdTemplateDB::get_template() should not be called statically in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/gdt2/classes.php on line 419 Deprecated: Non-static method GDSRRender::rating_stars() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/t2/render.php on line 683 Deprecated: Non-static method GDSRRender::rating_wait() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/cls/render.php on line 23 Deprecated: Non-static method GDSRRenderT2::render_srt() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/t2/render.php on line 688 Deprecated: Non-static method GDSRDBMulti::get_multisets_for_auto_insert() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/class.php on line 1476

Bella:

O několik dní později se pohádka opakovala. Zase po mě vyjel upír a Sára to nesla těžce. Když oni nezabíjejí lidi, proč já musím zabíjet upíry.

„Tohle téma jsme už probraly!“ říkala jsem jí. „Nemůžu za to, prostě je to láká a nemysli si, že je nevaruju. Vždycky se jen strašidelně zasmějou a stejnak mě kousnou. Co s tím mám jako udělat?“

„Nevím, jen se snaž jim vyhýbat, dělej, co chceš, jen je nezabíjej.“ Mluvila mi do duše.

„Jo, jako bych to dokázala jen tak ovlivnit co?“ ptala jsem se sarkasticky.

„Mladá dámo, takhle s námi mluvit nebudeš!“ rozčílil se Dan, který se k naší malé roztržce připletl.

„Neříkej mi Mladá dámo a neříkej mi, co mám a nemám dělat!“ vyštěkla jsem po něm. „Nemůžu za to, co jsem!“

„My ti to nevyčítáme!“ obořil se na mě.

„Ne vůbec ne!“ otočila jsem se k němu. „Pořád vidím, jak se starostlivě koukáte, když chci mluvit nebo hrát si s Alyschou, nebo jen mluvím s jedním z Vás!“

„Tak to není a ty to víš!“ říkala dotčeně má druhá mamka Sára.

„Je to fuk, tohle už nefunguje.“ Opáčila jsem. „Odstěhuju se, jsem už dost velká a můžeme si volat.“

„To ne, to jsme nechtěli.“ Bědoval Dan.

„Já vás mám ráda, jen si myslím, že je načase. Takhle to nejde do nekonečna.“ Já sama jsem věděla, že jednoho dne od nich odejdu, jen teď už jsem věděla kdy.

„Bello, nedělej to!“ rozvzlykala se Sára.

„Obě jsme věděly, že je to dočasné.“ Chlácholila jsem ji.

„Tvoje máma chtěla, abych se o tebe postarala.“

„Já vím a postaráš se o mě. Až mě kousnou tolikrát, že se ze mě stane upír, vrátím se.“ No jo můj další zádrhel, jednou pohár přeteče a můj jed zabije posledního upíra, spolu s ním zemře ničitelka a stane se z ní jen upír. Toho dne jsem se bála a možná jen proto stále zůstávala se Sárou. Nechtěla jsem na to být sama.

„Belluš, nechoď!“ Přišla ke mně a objala mě. Nechtěla jsem je opouštět, ale věděla jsem, že jinak to prostě nejde. Nevěděla jsem, kdy přijde poslední kousnutí, ani kdy to Dan, Sára nebo jejich malá nevydrží.

Po světě chodím hodně dlouho a kousanců bylo nesčetně i máma se divila, že stále nejsem upír, u jiných už by to prý bylo. Jen já musím mít něco extra. I máma tušila, že jí zbývá poslední kousnutí a nechtěla žít bez lásky. Proto se raději vzdala všeho ve prospěch hodné upírky Sáry, která tak aspoň získala dceru. Tedy dvě, pokud mě chcete započítat.

„Musím!“ řekla jsem razantně. Jen mě silněji přivinula na svou hruď a mě bylo jasné, že kdybych se nehojila tak rychle byla bych celá modrá.

***

Po zbytek týdne jsme se dohadovali jen a jen o mém odchodu. Bylo mi těžko u srdce, když jsem Sáře znovu a znovu říkala, že takhle je to nejlepší. Pro všechny. Dan přestal odporovat po čtyřech dnech. Viděl, jak se to Sáře nelíbí a snažil se mě přesvědčit. Nepodařilo se mu to. Jak jinak. Když se rozhodnu, nic a nikdo se mnou nehne.

Pomalu chodím po pokoji a rozhoduji se, co si vezmu a co ne, můj kufřík je narvaný, ale to mi nevadí, rozhodně totiž není jediný.

„Na, vezmi si tohle.“ Sára přišla, dnes už snad posté a přinesla mi další nepotřebnou věc, která mi je má připomínat. „Jako připomínku, že nás máš.“ Zase se rozvzlykala.

„Ale no tak! Jednou by to přišlo a nejedu na Měsíc! Jen do Forks.“ Usmívala jsem se na ni.

„Já vím, jen nezapomeň, kdo jsi a kam patříš.“ Utřela si pomyslnou slzu a opět odešla z mého pokoje.

Proč mi tohle dělá, vždyť pro mě je to taky těžký. Copak jí nedochází, že i já se vzdávám rodiny? Já je mám ráda, a proto musím jít. Jednou by to neskončilo dobře a to já nechci.

***

A je to tady, den odjezdu, už vidím ty pohledy a prosby. Proč??? To se s tím nemůžou smířit, navíc s jejich rychlostí jsou u mě během několika hodin.

Pomalu se béřu z postele a loudám se do koupelny. Je mi jasné, že tohle nebude snadný den a tak si jdu dát uklidňující, dlouhou a hlavně horkou sprchu. Užívám si ji, je příjemná a já vím, že mě teď čeká jen deštivé městečko.

***

„Za hodinu ti to letí.“ Oznamuje mi Dan v kuchyni. Je s tím asi nejsmířenější. Jako jedinému mu nevadí můj odchod. Jistě on si to vždycky trochu přál, aby jeho holky byly v bezpečí, a já se mu fakt nedivím.

„Jo, já vím!“ Usměju se na něj. „Jen se nasnídám a vyrážím.“

„Sama?“ zeptala se dotčeně Sára.

„Ne, samozřejmě mě tam odvezete.“ Zasměju se na ni, ale to nějak nezabírá, Sára je z toho hodně špatná.

„Tak si pospěš!“ vybízí mě Dan a schytá tak od Sáry naštvaný pohled. Jen se usměju a rychle do sebe hodím nějaké cornflaky.

„Můžeme.“ Oznámím jim po chvíli a Sára vypadá, jako by mě právě kousla.

„Trochu míň nadšení, ano?“ zeptá se mě. Jen jí přikývnu a spolu s ní odcházím do auta.

***

Na letiště jsme se dostali jen tak tak. Ani Dan nechtěl jet moc rychle. Viděl, jak jsou jeho holky smutné. Však ono je to přejde a není to navždy.

„Tak a je to tu, já jedu!“ nevesele jsem se na ně usmála.

„Moc dobře víš, že chceme, abys zůstala!“ žadonila Sára a Aly k tomu přidala dokonalý psí oči.

„Vím a taky vím, že bych měla jet.“ Obě jsem je objala a do našeho chumlu se přidal i Dan, který si ode mě zpravidla udržoval odstup. Od té doby co jej Sára vyděsila, tím co by se mu mohlo stát.

„Brzy nashle.“ Usmála jsem se na ně a rychle naskočila do letadla. Dýl bych to nevydržela, a kdyby Sára viděla jedinou slzičku, už bych neodjela. Bude se mi po nich stýskat. Strašně, strašně moc.

***

Let ubíhal rychle a během pár chvil – tak mi to aspoň připadalo – jsem byla na letišti v Seatllu. Nastoupila jsem do prvního taxíku, který jsem viděla a už jela do svého nového domečku. Byl malý a hlavně za městem, neměla jsem ráda pozornost a tady to byla dokonalá zašívárna.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Smrtící přitažlivost - 1, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*