Svět se zbláznil, držte se… – 21

Deprecated: Non-static method gdsrBlgDB::add_new_view() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/class.php on line 1910 Deprecated: Non-static method GDSRDBCache::get_posts() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/class.php on line 2011 Deprecated: Non-static method GDSRDBCache::get_logs() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/class.php on line 2018 Deprecated: Non-static method GDSRRenderT2::render_srb() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 1090 Deprecated: Non-static method GDSRRenderT2::get_template() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/t2/render.php on line 647 Strict Standards: Non-static method gdTemplateDB::get_template() should not be called statically in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/gdt2/classes.php on line 419 Strict Standards: Non-static method gdTemplateDB::get_template() should not be called statically in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/gdt2/classes.php on line 419 Strict Standards: Non-static method gdTemplateDB::get_template() should not be called statically in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/gdt2/classes.php on line 419 Deprecated: Non-static method GDSRRender::rating_stars() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/t2/render.php on line 683 Deprecated: Non-static method GDSRRender::rating_wait() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/cls/render.php on line 23 Deprecated: Non-static method GDSRRenderT2::render_srt() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/t2/render.php on line 688 Deprecated: Non-static method GDSRDBMulti::get_multisets_for_auto_insert() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web-data1/stmivani_eu/public_html/kecka/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/class.php on line 1476

Bella:

„Měl byste odpočívat,“ pokáral ho Carlisle a Mary se ho pokusila narvat zpět na gauč.

„Tak zlé to není, jdu s Vámi.“ Rozhodl a setřásl Maryinu ruku. V mžiku byl vedle nás a Edward mě postrčil za svá záda. Byl roztomilý, když se mě snažil ochránit, jen nevěděl, co všechno mé iluze zvládnou.

„Opravdu si nemyslím…“ Pokusil se ho znovu odradit Carlisle avšak marně.

„Jdu, ať se Vám to líbí nebo ne!“ Rozhodl se Billy a bral si svou bundu. Carlisle ho podepřel a společně jsme se vydali do našeho domu.

„Co ten tady…“ zasyčel Jasper, jakmile ho uviděl.

„Nedal si to vymluvit,“ vysvětlila jsem a protáhla se dveřmi.

„Nedal? Je ti jasné, že Alice kvůli němu nic neuvidí?“ Vztekal se, tak proto byla na Vánoce tak nervózní, neviděla?

„Alice?“ Otočila jsem se na ni s otázkou v očích.

„Má pravdu, nevidím, když je poblíž.“ Pokývala smutně hlavou.

„No stejně je to věc spíš našich miláčků!“ Otočila jsem se na ně. „To Vy ji přece znáte.“

„Bell, mi ji sice známe, ale i tak by se výhoda hodila.“ Uklidňoval mě Edward.

„To je jistě pravda. Maria je nevyzpytatelná, vždy jí šlo hlavně o moc a zdroj potravy.“ Pokýval smutně hlavou Carlisle.

„Povězte mi o ní víc,“ pobídla jsem je. „Možná mám plán.“

„Bell?“ Ozvala se Esme a já na ni kývla v souhlasu.

„Ne!“ Vykřikl najednou nepříčetně Edward.

„Je to rozumná varianta.“ Usmála jsem se. „Vezmu na sebe iluzi nejlákavější potravy pro ni, tím ji nalákám a až skončí, Vy za ní přijdete a řeknete jí, že na tomhle území už lovit nebude.“

„Ne, takhle riskovat nebudeš!“ Křičel dál Edward a v jeho očích byl jen strach.

„Edwarde, nemusíš se bát, už jsme to dělali a ty taky.“ Ukázala jsem na něj prstem. „V ničem to jiné nebude. Jen si pak skočím na lov.“ Už chtěl něco namítat, ale zastavila jsem ho. „Není to o nic nebezpečnější, než tenkrát.“

„Bell, já…“

„Já vím,“ přišla jsem k němu a dlouze ho políbila. Billy si znechuceně odfrkl a já měla chuť se na něj vrhnout. Já se taky nestarám o tu jeho Mary!

„K věci,“ štěkl na nás a rychle stočil pohled ke Carlislovi.

„Bella by mohla předstírat člověka, kterému by Maria neodolala.“ Začala vysvětlovat Esme. „A Carlisle s rodinou by jí pak řekli, že toto území je naše a další vraždy nestrpí.“

„Souhlasím, jen ať už je pryč. Ačkoliv bych byl pro radikálnější řešení.“ Odpověděl Billy chladně.

„Ne! To nedovolím. Vám se to líbí jen proto, že když už nezemře Maria, zemře Bella.“ Vyštěkl po něm Edward.

„Edwarde, klid. Prosím, klid.“ Žadonila jsem v jeho náruči.

„Nedovolím to!“ Vykřikl znovu Edward a ještě těsněji mě chytil. Nechápala jsem, čeho se tak bojí. Tázavě jsem se na něj zahleděla, on však jen upíral nepříčetné pohledy na všechny okolo.

***

Plán byl hotov, Edward se cukal, ale pod nátlakem povolil. Ptáte se, jaký nátlak jsem použila? Neptejte se. Nebo jo, ptejte. Je přivázaný ve sklepě a hlídá ho Esme s Rose. No co, neměl se cukat.

„Nezapomeň,“ mířil na mě prstem Jasper.

„Počkej, co že to mám udělat?“ Zeptala jsem se ho s vážnou tváří, ale uvnitř mě byl hotový výbuch smíchu. Jasper jen zakroutil hlavou a odešel do skrýše. Zkontrolovala jsem jejich štíty, aby Maria nepoznala, že jsou tu a nahodila na sebe iluzi.

Sladkou iluzi jen a jen pro Mariu. Začala jsem chodit parčíkem a čekala na její útok. Začínalo to být nudné a už jsem si myslela, že změnila své působiště, když se objevila naproti mně.

„Ahoj,“ pozdravila jsem ji.

„Ahoj,“ odpověděla mi sladkým hláskem. Pomalu se přibližovala a její oči černaly.

„Jak se máš?“ zeptala jsem se. „Jsi tu nová? Neznám tě?“

„Ne, ale poznáš. Víš, já jsem…“ Větu už nedokončila a skočila mi po krku. Přesně jak říkal Jasper. Nedokázala ovládnout svou touhu po krvi. Prostě ji chtěla a nic jí nesmělo zastavit. Hltala a hltala, až mě celou zhltla.

„Byla si slaďoučká, je tě škoda a bylo tě málo.“ Posteskla si, už mě chtěla hodit do kanálu, když se vynořili Cullenovi. Rychle jsem shodila jejich iluze a čekala, co se bude dít.

„Mario,“ oslovil ji klidně Carlisle.

„Cullenovi?“ Podivila se Maria.

„Pamatuješ si naši dohodu?“ zeptal se jí najednou Carlisle.

„Ano,“ plivla na něj.

„Pak tě prosím, aby toto byla poslední vražda v širokém okolí.“ Usmíval se na ni a jeho hlas byl tolik uklidňující.

„Netušila jsem, že jste zde.“ Štěkla nanejvýš naštvaně.

„Ano, jsme snadno přehlédnutelní.“ Usoudil Carlisle a Maria pustila mou ruku. Ihned jsem shodila i svou iluzi a postavila se.

„Co to je?“ Vytřeštila na mě oči. Jen jsem na ni mrkla a kousek ustoupila.

„Mario?“ Získal si její pozornost zpět Carlisle.

„Ano?“ Stočila na něj nenávistný pohled. Carlisle se na ni jen zadíval. „Pochopila jsem, odejdu!“ vyštěkla nanejvýš naštvaně a rozběhla se pryč.

„To by bylo,“ zasmál se Emmet.

„Ano, šlo to až překvapivě snadno. Snad se nevrátí.“ Zapřemýšlel se Carlisle.

„Pochybuji, Bella ji dostatečně vykolejila.“ Uculil se Jasper.

„Běžím na lov,“ zamávala jsem a vystřelila do lesa. Maria si dala opravdu záležet a vycucla mě do poslední kapičky. Žízeň, kterou jsem právě pociťovala, byla přímo neúnosná.

Rychle jsem ulovila několik pum a medvěda a vydala se na cestu zpět do domu. Už z dálky byla slyšet hádka. Jejda co zas? Napadlo mě během vteřiny. Děsila jsem se, co mohli Blackovi provést.

„Co se…“ Věta vyzněla do prázdna, když se ke mně přihnal Edward a začal mě drtit v objetí.

„Au, Edwarde, drtíš mě!“ Snažila jsem se uvolnit jeho sevření. I když jsem byla upír, bylo tohle sevření vražedné…

„Omlouvám se, ale jak si tohle představuješ?“ Ptal se hned, jak mírně povolil stisk. „Nevěděl jsem, jestli jsi v pořádku, jestli žiješ, jestli…“

„Ale no tak, věděl jsi, že se mi sotva něco stane!“ Okřikla jsem ho se smíchem. On se však nepřidal a tím mi přivodil další vrásku.

„Bello,“ zakroutil hlavou.

„Jo, já vím. Nemůžeš o mě přijít. Pochopila jsem!“ Utnula jsem ho. Přesně jsem věděla, jaké kázání by mě čekalo.

„No tím si nejsem jistý!“ Zavrtěl káravě hlavou.

„Jak moc nepříjemný byl?“ Zeptala jsem se Esme a ta jen protočila panenky. „Takže moc.“

„Měl jsem jenom strach.“ Bránil se rychle.

„Já vím, a bylo ti to prd platný.“ Zasmála jsem se.

„Už nikdy…“

„…to nedělej!“ Dokončila jsem za něj se smíchem. Konečně mu cukly koutky, tak to byl pokrok dne. Měla jsem radost. Ta však netrvala dlouho… Alice ztuhla a s ní i Edward.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (8 votes cast)
Svět se zbláznil, držte se... - 21, 9.9 out of 10 based on 8 ratings

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*